Звук кој воодушевува: Lamborghini Aventador Roadster

Lamborghini Aventador Roadster како погон го користи 6,5-литарскиот V12 мотор кој може да испорача дури 770 коњски сили. Максималниот обртен момент изнесува 720 Nm, а овој двосед од 0 до 100 километри на час забрзува за само 2,9 секунди.