Стаорец одликуван со орден за храброст: Благодарение на малиот Магава, бројни животи се спасени

Африканскиот торбест стаорец Магава е одликуван со престижен златен орден за неговиот придонес во пронаоѓањето на мини во Камбоџа. Магава откри 39 мини и 28 парчиња на друга неексплодирана муниција и спаси бројни животи.