Тензиите растат: Турски воен брод во близина на грчки остров

Турски воен брод денес беше забележан во близина на грчкиот остров Кастелоризо додека растат тензиите со Грција поради турското истражување во водите на источниот Медитеран. Деновиве француската армија испрати воени бродови и борбени авиони во регионот како поддршка на Грција, додека пак грчките власти порачаа дека нивната армија е на готовс.