"Volkswagen" се извини поради расистичката реклама

Не е баш јасно што "Volkswagen" сакал да направи со оваа реклама за "Golf". Имено, се гледа рака на бел маж, како турка црнец, а за се да биде уште попровокативно, се се случува пред кафуле со име "Мал колонијалист".