Колку се точни брзинометрите? Ова видео го дава одговорот

Дали и колку се точни брзинометрите? Екипата на “Johnny Bohmer Proving Grounds” направила истражување односно еден експеримент, а видеото со резултатите од истото го објавила на својот Јутјуб канал. За да дадат одговор на ова прашање, тимот користел “McLaren 570S” како и дополнителна опрема за мерење на брзината од “Garmin” и “Tag Heuer” – погледнете.