Точка ТВ: Седум загрижувачки предвидувања на Стивен Хокинг за иднината

Најпознатиот научник по Алберт Ајнштајн, Стивен Хокинг, е познат по своите револуционерни дела во физиката и космологијата. Тој проба да објасни како дејствува нашата вселена, но некои од неговите ставови за иднината на Земјата и на човештвото се прилично песимистички.