Непробојното стакло на возилата на Тесла против метална кугла

Шефот на дизајнот во американската компанија, Франц Фон Хозхаусен фрли метална кугла во левиот преден прозор за време на презентацијата на новиот модел на Tesla, а стаклото неочекувано пукна.