Сте виделе ли некогаш нинџа-глувци

Докторот Рулон Кларк проучувал вид на глувци кои пронашле начин да избегнат смртоносен напад од змија. Глувците го избегнуваат нападот на змијата така што скокаат високо, шутираат и се вртат. Докторот ги нарекува нинџа-глувци. Со право, нели?