Анкета: НАТО не е волшебно стапче за да ни го смени животот

Да се намали сиромаштијата, невработеноста и младите да престанат да се иселуваат се реалните проблеми со кои се соочува државата, а НАТО тоа не може да ни го реши, сметаат дел од граѓаните кои зборуваа во анкетата на „Макфакс“ на прашањето што ќе се промени во државата по влезот во алијансата. Еве дел од мислењата на граѓаните.