Робот ќе паркира автомобили на лондонскиот аеродром

Аеродромот „Гетвик“ во Велика Британија набргу ќе има многу интересен вработен на паркиралиштето за автомобили. Оваа година службите планираат да тестираат робот, кој би требало самостојно да ги паркира автомобилите, објави Си-ен-ен.