Вулканот Мерапи исфрла реки лава

Вулканот Мерапи, кој се наоѓа на индонезискиот остров Јава, почна да исфрла реки лава. Раководителот на Центарот за вулканологија и ублажување на геолошките опасности, Касбани, изјави дека вулканот е во фаза на ерупција.