По петчасовна борба, жирафа се ослободи од гладните лавови

Шест гладни лавови нападнале жирафа во еден резерват во Јужна Африка. Два лава дури и ја зграбиле за грбот, додека другите и ги нападнале нозете. Сепак, жирафата по неколкучасовната борба успева да се ослободи.