Патиките на иднината се врзуваат сами и се управуваат со мобилен телефон

„Кажете им збогум на врвките за чевли“, ова се зборовите со кои на презентацијата на новите патики на присутните им се обрати Мајкл Донах, директор на „Најки“, задолжен за иновации. Така, овој голем гигант ги претстви на пазарот патиките без врвки, Nike Adapt BB, кои се подобрена верзија на нивните први патики без врвки – Hyperadapt 1.0.