Индонезиските острови по смртоносното цунами

Цунамито кое во саботата ги погоди островите Јава и Суматра во Индонезија усмрти најмалку 280 лица, а повеќе од 1 000 се повредени. Над илјада жители се евакуирани, а бројот на исчезнати е непознат. Жителите раскажуваат дека не почувствувале ништо додека брановите високи три метри не удриле во брегот.