Маж во Индија за влакно ја избегна смртта

Позната е изреката што вели дека секој момент треба да се живее како да е последен и еден човек во Индија сфати колку е тоа вистинито кога смртта му помина пред очи. На пазарот во Њу Делхи ја облекувал блузата и одел околу својот штанд, и во следниот миг за влакно ја избегнал смртта. Возачот на автомобилот ја изгубил контролата над возилото и удрил во пазарот со голема брзина.