Погледнете како протече конгресот на ВМРО ДПМНЕ од еден поинаков агол

На конгресот на ВМРО ДПМНЕ очите беа насочени кон "црвениот тепих", бидејќи важно беше кој ќе дојде, а кој не. За почеток, ги немаше новинарите без кои не проаѓаше ниеден собир на партијата. Пристигнаа и оние што ја потпишаа иницијативата за одлагање на конгресот, пристигнаа и браќата Мијалкови. Имаше и претставници Социјалистичка партија на Ѕинго, а присутен беше и Стевчо Јакимовски. На крајот, Христијан Мицковски беше избран за нов претседател на партијата. Погледнете...