Ивица Тодориќ бегаше од новинарите во Лондон

Хрватскиот тајкун Ивица Тодориќ, кој ѝ се предаде на полицијата во Лондон синоќа бегаше од новинарите во британската престолнина. Тодориќ беше уапсен во вторникот и беше ослободен со кауција да се брани од слобода. Пред судот во Лондон ќе се појави за половина година, поточно на 10 април кога е закажно ново рочиште. Очигледно тој не сака да дава изјави за новинарите, па вчера експресно избега од нив.