Овој ММА борец е доказ дека мускулите не се многу важни во борба

Рој Нелсон е американски ММА борец во тешка категорија. И покрај тоа што во неговата категорија повеќето борци имаат мускули, тој има прилично голем мев. Рој успеал дури да го победи и хрватскиот шампион во ММА, Мирко Филиповиќ, попознат како Кро Коп.