Десет најсмешни изведени пенали во историјата на фудбалот

Минатата година Италија загуби од Германија во четвртфиналето на Европското првенство, а најсмешните моменти од мечот беа пеналите на Заза и Пеле кои станаа предмет на исмевање на интернет. После нив имаше уште повеќе смешно изведени удари од белата точка, а оваа година на многу стадиони видовме слични, дури во некои случаи траги-комични удари од белата точка.