Светски рекорд на BUGATTI Chiron: 0-400-0 км/час, за 42 секунди

Светски рекорд за BUGATTI Chiron: супер-автомобилот од 1.500 КС се забрза од 0 до 400 km / h (249 mph) и застана во место за само 42 секунди (41.96 поточно). Ова е најбрзото време што успеал некој автомобил да го достигне за ваков маневар досега. Chiron го извршил маневрирањето на само 3.112 километри. Ова ја нагласува уникатната позиција на овој супер-автомобил во екстремниот опсег на перформанси. Светскиот рекорд го поставил Хуан Пабло Монтоја, добитник на Големата награда на Монако во Формула 1, двократен добитник на Indy 500 и трикратен победник од 24 часа на Дејтона.