Ова е најдолгиот поморски мост на светот, а неговата изградба е при крај

Овој мостот е долг 55 километри, а се протега меѓу Хонг Конг, Макао и Џухаи во Кина. Ќе биде отворен до крајот на годинава. Изградбата на мостот трае веќе седум години и во неа се вложени 98 милијарди евра. Мостот ќе го скрати времетраењето на патувањето од 3 часа на 30 минути.