Опасна борба со огромните хималајски пчели, во потрага по нивниот халуциноген мед

"National Geographic" емитуваше 4К/360° видео, на кое Ренан Озтурк и неговиот тим одат во потрага по халуциногени мед.Може да се види како висат од 60 метри на еден вертикален гребен, притоа снимајќи го Маули Дан, последниот човек кој собира халуциноген мед кој го даваат пчелите во Непал.