Или во камионот или во автомобилот! Кој е виновен во оваа сообраќајка

На видеото може да видиме како од едната страна доаѓа камион, додека во лентата на возачот со камерата има застанат "Duster". Еден автомобил го избегнува застанатиот автомобил, но вторио мораше да избере дали ќе удри во камионот или во "Duster"-от. На крајот се одлучува за второто. Кој е тука виновен?