Првата дама на Полска го „изрецка“ Трамп

На плоштадот во Варшава, каде пред неколку дена се обратил американскиот претседател Доналд Трамп, се случил мал инцидент. Кога на главната бина излегле Доналд и Меланија Трамп заедно со полскиот претседател Андреј Дуда и неговата сопруга Агата Дуда, требало да следува ракување. Но, кога Трамп ѝ пружи рака на првата дама на Полска, таа го „изрецка“ и прво се поздрави со Меланија. Да биде уште поинтересно, Агата воопшто не се ни поздрави со Трамп.