Погледнете како гневните верници во Лондон го запреле напаѓачот и го задржале додека пристигне полицијата

Минатата вечер во Лондон повторно имаше напад. Најмалку едно лице е загинато, а неколку други повредени откако напаѓач со возило започнал да ги гази верниците кои ја напуштале џамијата во Лондон, по што најголемата муслиманска организација во Велика Британија овој чин го нарече "Исламофобија".