Дали Американците се најглупавите луѓе во светот?

Соединетите Американски Држави се најголемата светска економија, но дали се дом на најпаметните луѓе? Многу не-американците веруваат дека Американците се нарцисоидни, некултурни, и глупави. Креаторите на ова видео ја тестираат таа теорија во епизодата на "Is It True".