Недопрената природа, нејзината убавина и чистиот воздух се само дел од многуте причини поради кои треба да ја посетите Матка

"Повелете, погледнете го нашето искуство од овој перубав сончев ден на Матка. Зеленило, див свет, чиста вода, чист воздух, се само мал дел од работите кои го прават ова место посебно. Овој пат избегнувајќи ги гужвите од прпеолниот кањон и многуте моторизирани кајчиња, веслањето го продолживме преку познатата атракција на овој кањон, пештерата Врело, па се до новата брана Св. Петка. Овој мирен дел со недопрена природа ќе ве остави без зборови. Имајте убав ден!", Paddle Klub.