Фудбалерот постигна кош со нога од половина терен

Фудбалерот на Манчестер Сити, Кевин Де Брујн додека беше на припреми со белгиската репрезентација, во слободниот период снимаше прилог за една белгиска телевизија и додека се подготвуваше за интервјуто, изведе удар со нога од средината на теренот и...топката влезе во кош. Инаку Де Брујне е заљубен во кошаркаската игра каде во секое интервју знае да ја потенцира љубовта кон тој спорт.