Можете ли да ја пронајдете жената на оваа илустрација за помалку од 3 секунди?

Точка

04/10/2022

17:19

11.521

Големина на фонт

а а а

Оптичката илузија ја проверува перцепцијата на една личност на различни нешта и агли, а само оние со најостар вид можат да ја решат во првите десет секунди. Сепак, авторот на оваа илузија ви дава задача да ја решите за помалку од три секунди.

Иако изгледа невозможно, верувајте ни дека со малку трпение и труд ќе успеете.

Поединците кои имаат одлични вештини за набљудување ќе можат многу лесно да забележат сокриена жена. Сепак, на оние без „соколово око“ им требаат околу пет до седум секунди за да го решат овој предизвик.


Ако досега не забележавте, на илустрацијата е прикажан Леонардо да Винчи, па логично е дека жената што треба да ја пронајдете е Мона Лиза.

Ја пронајдовте ли?

Еве ви мала помош – потребно е илустрацијата да ја погледнете од друг агол.

Дали сега успеавте?
Спонзорирани линкови

Маркетинг