„Netflix“ брише повеќе од 100 филмови и серии, некои класици целосно ќе исчезнат од платформата

Точка

04/10/2022

10:56

3.699

Големина на фонт

а а а

Откако беше објавено дека „Netflix“ наскоро можеби ќе воведе реклами и дека работи на спречување на делењето лозинки, пристигнуваат уште лоши вести за корисниците.

„Netflix“ овој месец укинува еден голем список на филмови и серии, а иако станува збор за веќе вообичаена пракса, овој месец листата на остварувања кои повеќе нема да бидат достапни на стриминг платформата е навистина долга.

The Independent“ објави листа на филмови кои овој месец ќе бидат отстранети од платформата.

Во првите три дена од октомври веќе беа отстранети низа филмови, а помеѓу нив се „About Last Night“, „Contagion“, „Due Date“, „Hotel Transylvania 2“, „Love & Other Drugs“, „The Town“, „Saving Private Ryan“, „The Amazing Spider-Man“, „A Beautiful Mind“, „Cast Away“, „Fight Club“, „Halloween“ (сите пет продолженија), „Jumper“, „Schindler's List“.


До крајот на месецот нема да бидат достапни следниве филмови и серии: „Jackass Presents: Bad Grandpa“, „Gen Hoshino Stadium Tour Pop Virus“, „Joker“, „Top End Wedding“, „Lawless“, „Meghnadbodh Rohoshyo“, „Singapore“, „Spider-Man 3“, „Suspicious Partner“, „Ujala“, „Unfaithful“, „What Happens in Vegas“, „Doctors“, „Beautiful Gong Shim“, „Don’t Dare to Dream“, „My Girlfriend Is a Gumiho“, „Rooftop Prince“, „Secret Garden“, „Yong Pal“, „You Are Beautiful“.

Заминуваат повеќе од 100 филмови и серии

Од „Netflix“ заминуваат и содржините „The Game Changers“, „Before 30“, „Verses of Love 2“, „Monkart“, „Wedding Unplanned“, „The Girl Who Sees Scents“, „You're All Surrounded“, „Results“, „Doctor John“, „Dr Romantic“, „Hot Stove League“, „VIP“ и „Hemlock Grove“.

Ова се само дел од остварувањата бидејќи овој месец „Netflix“ ќе отстрани повеќе од 100 филмови и серии.Спонзорирани линкови

Маркетинг