Дали можете да ги пронајдете трите бувчиња скриени меѓу децата? Рекордот е 19 секунди

Точка

23/09/2022

17:43

10.885

Големина на фонт

а а а

Унгарскиот уметник Гергели Дудас, попознат како Дудолф, објавил една илустрација која станала вирална на социјалните мрежи.

Ваквите илустрации се многу корисни и исто така ги развиваат когнитивните способности кај луѓето.

Дудолф е познат по илустрациите кои стануваат вистинска сензација на интернет и го привлекуваат вниманието на луѓето, пренесува „Daily Mail“.

На тест е вашата моќ на внимание и воочување детали. Илустрацијата не е нималку лесна, а вашата задача е да ги пронајдете трите бувчиња скриени меѓу децата.

Доколку сè уште не сте успеале да го направите тоа – еве ви мала помош. Сите три бувчиња се со различна боја – едниот е кафеав, другиот бел, третиот крем боја.

Доколку и понатаму имате тешкотии еве ви уште една помош – еден був се наоѓа во горниот лев агол, другиот во долниот десен агол, а третиот во долниот лев агол од илустрацијата.

.

.

.

.

.

.
Спонзорирани линкови

Маркетинг