Само луѓето со натпросечна интелигенција можат да откријат што се крие зад оваа оптичка илузија

Точка

15/09/2022

15:14

10.435

Големина на фонт

а а а

Додека поминуваме низ разни животни ситуации, имаме тенденција да го гледаме само она што сакаме да го видиме, користејќи некои филтри.

Оптичка илузија е илустрација на објект, цртеж или слика што има различен изглед кога се гледа од различни перспективи. Постојат многу видови на оптички илузии како што се физички, физиолошки и когнитивни илузии.

Овие оптички илузии се исто така дел од полето на психоанализата, затоа што фрлаат светлина на вашиот коефициент на интелигенција (IQ).


Нормалниот човечки мозок може поинаку да гледа на нештата или сликите, формирајќи различна перцепција од секој агол.

Една таква паметна илустрација е и оваа слика со оптичка илузија, каде што треба да забележите сокриена панда помеѓу цик-цак линиите.

Илустрацијата е создадена од уметникот Иља Клеменцов и споделена на ТикТок. Оваа илустрација се прошири на социјалните мрежи со прашањето: „Можете ли да ја најдете пандата“.
Спонзорирани линкови

Маркетинг