Од стариот леб можете да направите многу вкусни рецепти. Во продолжение ви носиме еден од нив.
- 9 парчиња стар леб
- 2 јајца
- 150 мл. млеко
- сол, бибер, оригано, босилек
- 200 гр. шунка
- 150 гр. сирење
- 50 гр. моцарела
- малку кечап
- малку маслиново масло
- малку зелена пиперка и домат за декорација
Пресечете го лебот на парчиња. Изматете ги јајцата и млекото, па додадете сол и бибер. Ставете хартија за печење на плехот. Наредете ги кришките леб и на секоја од нив распоредете ја смесата од јајцата и млекото.
Овој чекор ќе го омекне лебот однатре додека однадвор ќе остане крцкав. Наредете ги шунката и сирењето. Ставете кечап на секое парче и посипете го со оригано и босилек. Ставете малку маслиново масло.
Печете на загреана рерна на 200 степени од 10 до 15 минути.
На здравје!