Дали правилно ги користите брзите Ковид-19 тестови за домашна употреба?

Точка

03/09/2021

14:09

16.220

Големина на фонт

а а а

Коронавирусот повторно зема замав. За жал, бројот на заболени секојдневно расте, па оттаму и препораките за преземање на сите заштитни мерки како и навремено изолирање и тестирање доколку сте биле во контакт со заразено лице или пак доколку почувствувате било каков симптом на настинка.


Најбрзиот начин да направите тест во моментов е брзиот антигенски тест, сега достапен за пошироката маса. Оттаму произлегува и прашањето - дали луѓето на правилен начин го користат брзиот тест? Како тој треба да се изведе и кои грешки треба да ги избегнете доколку правите брз тест во домашни услови?

Во прилог, видеото со детално објаснување за правилно користење на брзиот тест може да го погледнете ТУКА.Спонзорирани линкови

Маркетинг