Во светот повеќе од 70 милиони излечени од коронавирус

Точка

21/01/2021

19:17

404

Големина на фонт

а а а

Бројот на излечени од коронавирус во светот од почетокот на пандемијата надминал 70 милиони, покажуваат податоците на порталот "Worldmeters".

Со коронавирус заразени се 97.537.264 луѓе.

Моментално активни се 25.397.668 случаи, од кои 99,6 проценти се полесно заболени, а 0,4 проценти потешко.


Од коронавирус починале 2.088.851 луѓе.

Најмногу потврдени случаи се забележани во САД - повеќе од 25 милиони, Индија - повеќе од 10,7 милиони, Бразил - повеќе од 8.6 милиони, Русија - повеќе 3.6 милиони и Велика Британија - повеќе од 3.5 милиони.


Бројот на излечени од коронавирус во светот од почетокот на пандемијата надминал 70 милиони, покажуваат податоците на порталот "Worldmeters".

Најголем број на смртни случаи, како што наведува "Tanjug", има во САД - 400.000, па следуваат Бразил - повеќе од 200.000, Индија - повеќе од 150.000 и Мексико - повеќе од 140.000
Спонзорирани линкови

Маркетинг