Точка ТВ: Избегнете неволја – ова се најопасните патишта на светот

Точка

08/07/2020

10:50

1.556

Големина на фонт

а а а

Од изолирани, стрмни и непрегледни планински патишта до автопати на кои што непрекинато расте бројот на жртвите – овие рути најверојатно би сакале да ги избегнете во животот.

''Патот на смртта'' - Боливија

Боливија е земја во која што возачите се ''молат'' нивните автомобили успешно да го преминат патот кој што е долг 69 километри и широк само 3.2 метри, без никаква заштитна ограда. Се проценува дека таму годишно страдаат од 200 до 300 луѓе.

Cuesta Caracoles - Чиле

Суровите планински временски услови во комбинација со големиот број стрмни кривини го прават овој пат на Андите еден од најопасните во светот.

Trollstigen - Норвешка

Од погледот кон овој стрмен, исклучително тесен пат со голем број кривини на возачите им се ''врти во главите''. Голем број опасности се појавуваат на овој пат.

Автопат Сечуан - Тибет, Кина

Овој автопат се карактеризира со вртоглави висини, стрмни кривини, а заспивањето на возачите кога поминуваат по него е честа и редовна појава која што некогаш знае да заврши фатално.


Автопат Сринагар - Ле, Индија

Доколку некогаш мора да поминувате по овој автопат, тогаш задолжително мора да си обезбедите животно осигурување и да се подготвите за неверојатните висини на Хималаите.

Патот е тесен, без никаква заштитна ограда, а најчеста појава која што се случува таму е лизгање на земјиштето.Спонзорирани линкови

Маркетинг