Предјадење од раце, коктел со пајчиња, сланина на скејтборд...: Бизарни начини на кои рестораните ги послужуваат своите јадења

Точка

06/06/2020

13:51

3.400

Големина на фонт

а а а

Ривалството помеѓу угостителите е огромно, па затоа не е ни чудо што бројни светски ресторани посегнуваат по разни решенија за да им бидат поинтересни на клиентите и да ја надминат конкуренцијата.

Но, некои претерале во тоа... Еве неколку примери помеѓу корисниците на Редит. Темата гласела “Сакаме чинии”, а јадењата кои ги објавиле корисниците се послужени на навистина бизарни начини. 

1. Најскапиот ресторан во кој некогаш сум бил, а ми го послужија предјадењето во рака.


2. Еве го мојот коктел. Со пајчиња. Во када.


3. Шпагети болоњезе во корнет од леб.


4. Хорор.


5. Желето беше фино, ништо посебно.


6. Келнерот нè предупреди да не ги јадеме камењата.


7. Гнездо.


8. Уште малку мртва риба.


9. Сорбе со пена, послужено во светилка.


10. Лустер што се јаде.


11. Сакаме чинии!


12. Малку брокула на бодликава жица.


13. Храна сервирана на пирани.


14. Среќно со пиењето на овој милкшејк.


15. Грилувано сирење.


16. Сланина на скејтборд.




Спонзорирани линкови

Маркетинг