Овој мал апарат сите го имаме дома, а поради него ни стигнуваат огромни сметки за струја - троши речиси колку фрижидер

Точка

10/01/2020

18:29

14.505

Големина на фонт

а а а

Многумина кои ќе го прочитаат овој текст веројатно ќе се изненадат, но сепак добро е да знаете кој уред во вашиот дом троши најмногу електрична енергија.

Кога ќе размислите за работите кои во вашиот дом трошат многу електрична енергија, веројатно никогаш нема да ви падне на памет да помислите на рутерот кој се користи за интернет.

Но, доколку го оставите вклучен цел ден истиот ќе потроши струја колку и еден фрижидер.

Поради тоа би требало да внимавате на енергетската моќност на рутерот пред да го купите и да бидете сигурни дека истиот има мала можна потрошувачка на електрична енергија кога е уклучен.


Германската сојузна агенција за заштита на околината (UBA) тврди дека тоа е особено важно доколку рутерот не може да се исклучи затоа што со него се користи и телефонската линија.

Доколку случајот е таков тогаш советот е дека треба да си набавите рутер кој има опција да се исклучи барем кога не е во употреба. Спонзорирани линкови

Маркетинг