Рибата на манастирски начин е вкусна, но и здрава! Идеален избор за време на постот

Кармин

12/12/2019

14:49

3.318

Големина на фонт

а а а

Време е за пост, па и рибата на манастирски начин е одличен избор. Вкусот е одличен, а најважно е тоа што на своите најмили ќе им сервирате здрав оброк.

Следете го рецептот и уживајте!

Состојки:

- 3 парчиња ослич;
- 1 главица бел лук;
- сончогледово масло;
- свеж магдонос;
- оригано, босилек, копар; 
- маслиново масло 


Подготовка:

Се мешаат сувите зачини, па откако ќе ја пресечете рибата на парчиња истурете ги врз неа и оставете ја да отстои 2 часа во фрижидер. Потоа се става во тава на хартија за печење и се прелива со масло (по една лажичка на секое парче).

Тавата покријте ја со алуминиумска фолија и печете околу половина час на 200 степени, потоа извадете ја фолијата и печете околу 15 минути.


Во сад ставете го исецканиот бел лук и магдонос, маслоновото масло и сол, па сето тоа прелијте го преку жешката риба.

Вратете ја фолијата на рибата и оставете ја да отстои додека не се подолади за да ги впие вкусовите. 


Спонзорирани линкови

Маркетинг

назад до tocka.com.mk