Кога жените би знаеле за што мажите размислуваат додека водат љубов помалку би се нервирале: Уште еден доказ дека сме два различни света

Точка

02/12/2019

18:45

5.222

Големина на фонт

а а а

Многу од истражувањата покажале дека мажите во текот на водењето љубов се тие кои постигнуваат оргазам во 95 отсто од случаите додека пак кај жените тој процент изнесува од 50 до 70 отсто.

Истовремено, некои од жените се жалеле дека на мажите важно им е само нивното сексуално задоволство и не се грижат дали жената ќе доживее оргазам. Но, вистината е различна од тоа.

Иако, секако дека постојат мажи на кои не им е гајле дали жената ужива во сексуалниот чин, на поголемиот дел од нив и тоа како им е важно тоа.

Новинарот Мајкл Каслмен кој повеќе од 40 години одговарал на слични прашања, вели дека прашањето кое му го поставуваат поголемиот дел од мажите е: “како на својата партнерка да ѝ помогнам да доживее оргазам?“


Освен тоа, загриженоста на мажите околу сопствените проблеми како што се претерана ејакулација или величината на половиот орган, произлегуваат од верувањето дека нивните проблеми влијаат на задоволството на нивната партнерка.

Вистина е дека сличните проблеми имаат врска со сексуалното задоволство кај жените.
Спонзорирани линкови

Маркетинг