Кабинетот на Пендаровски објави повик за ангажирање надворешен соработник

Макфакс

14/10/2019

16:54

710

Големина на фонт

а а а

Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски објави повик за ангажирање лице – надворешен соработник за прашања од областа на мултикултурализам, политики, стратегии и програми за инклузија на Ромите во Република Северна Македонија.

Лицата што се заинтересирани треба да се државјани на Република Северна Македонија, да се полнолетни, да не се осудувани, да имаат завршено најмалку високо образование на општествените науки, да имаат искуство во работата на законодавната, извршната или судската власт, да имаат најмалку 5 години работно искуство во работа и соработка со невладини организации од земјата и странство, од областа на мултикултурализам, политики, стратегии и програми за инклузија на Ромите во Република Северна Македонија и евро-атлантски интеграции. Да имаат познавање на еден од трите најчесто користени јазици на Европската Унија (англиски, француски, германски), како и да ги исполнуваат условите за добивање безбедносен сертификат.

Заинтересираните кандидати, покрај писмото за интерес, потребно е да достават и докази со кои ќе потврдат дека ги поседуваат потребните квалификации и релевантното работно искуство.

Писмата за изразување интерес со документацијата треба да се достават во писмена форма до архивата на кабинетот на претседателот, на улица Ацо Караманов бр. 33А, Скопје, со назнака „јавен повик за изразување интерес за ангажирање надворешен соработник“, во рок од 5 (пет) работни дена од денот на објавата на овој повик.Спонзорирани линкови

Маркетинг