„Кралот на марихуаната“ објави видео од средбите со Заев: Македонија ќе напраби бум!

Точка

11/09/2019

19:15

4.951

Големина на фонт

а а а

Мајк Штрауметис, попознат како Биг Мајк е убеден дека нашата земја може да излезе од криза и да направи бум во бизнисот со канабисот.

Биг Мајк објави видео од средбите со премиерот Зоран Заев на својот профил на социјалната мрежа „Инстаграм“ и порача дека Македонија која изобилува со вредни и паметни луѓе, има огромен потенцијал за развој на бизнисот со канабис.

Тој оствари средби со премиерот на Македонија, министри, градоначалници и бизнисмени и порача дека бизнисот со марихуана би можел да отвори 40 илјади нови работни места.

„Земја на чиста убавина. Земја со уникатна историја. Македонија е полна со вредни и интелигентни луѓе подготвени за промена. Канабисот може да биде таа промена. Со околу 40 илјади потенцијални нови работни места по легализацијата, постои огромна можност за Македонија - само ако го сторат тоа правилно. Затоа, разговарав директно со премиерот за фер лиценцирање на канабисот и како да се создаде јасен пат до европскиот пазар“, вели Биг Мајк.


Штрауметис додава дека канабисот може да спаси животи и да ги извлече земјите од „мрачните времиња“, нагласувајќи дека веќе го видел тоа „од прва рака“.

„Ако сакаме канабисот да биде прифатлив и секојдневен дел на човештвото, треба да му ја покажеме неговата вредност на светот. Луѓето и компаниите исто така треба да започнат да разговараат со надлежните и да ги поддржуваат новите канабис заедници“, порача Мајк.

Биг Мајк е сопственик на компанијата „Адвенс Нутриентс“ која е формирана пред 20 години во Канада. Денес, неговата компанија е светски лидер во продажбата на продукти од канабис и бележи продажба во повеќе од 93 земји.

View this post on Instagram

A country of pure beauty. A country with a unique history. A country that’s had its fair share of struggles. North Macedonia is full of hardworking and intelligent people ready for a change. Cannabis can be that change. With around 40,000 potential new jobs after legalization, there’s a huge opportunity for North Macedonia — if they do it right. That’s why I spoke directly with the prime minister about fair #cannabis licensing and how to create a clear pathway into the European marketplace. With cost effective land, electricity, and water, #NorthMacedonia is a prime location for a cannabis boom… I know many of you need help in your state or country, but in order to make an impact, you need to have focused energy. You need to chip away at one issue and get involved with your local government. If you feel alone in your fight, find a group of like-minded individuals and start advocating together. Remember, the voices of many will always be more powerful than the yelling voice of one. Listen, I know cannabis will save lives and even pull countries out of dark times. I’ve seen it first-hand. So, if we want cannabis to be an acceptable and everyday part of healing humanity, we need to show its value to the world. People and companies alike need to start talking with legislatures, #advocating for studies, and supporting new #CannabisCommunities. Now tell me, what are you advocating for? . #CannabisCommunity #BalkanCannabis #HealHumanity

A post shared by BigMike (@bigmike) onСпонзорирани линкови

Маркетинг