Забранет увоз на вишни од Хрватска поради пестициди

Макфакс

27/06/2019

09:17

414

Големина на фонт

а а а

Фитосанитарната инспекција на Република Српска (РС) го забрани увозот на 11 250 тони свежи вишни по потекло од Хрватска, поради зголеменото количество на пестициди.

На увозникот му било врачено известување за резултатите од анализата и му е даден рок од три дена да се изјасни дали ги прифаќа резултатите на анализата или пак да понесе барање за суперанализа.
Спонзорирани линкови

Маркетинг