Што би се случило кога би отвориле рудници на астероидите?

Точка

16/12/2018

18:57

4.447

Големина на фонт

а а а

Нашата добра стара планета Земја, со долгата експлоатација, полека но сигурно ги губи своите природни ресурси и залихи.

Науката сè посериозно размислува за алтернативни решенија и како едно од најатрактивните се наметнува копањето на рудници за природни богатства по астероидите кои во огромен број кружат околу нашата малечка сина планета.

Доколку би се пронашол начин да се спроведе, тоа би донело приходи кои се околу сто милијарди долари по глава на жител на планетава.

Иако тоа засега е неизводливо – барем звучи примамливо.Спонзорирани линкови

Маркетинг