Подарок книга: Како паметно да се инвестира?

Точка

16/04/2018

17:01

1.564

Големина на фонт

а а а

Во природата на секој од нас е желбата да се менуваме и да напредуваме. Амбициозноста и грижата за нашата иднина е причина за нашето движење напред, да го направиме следниот чекор кон нови сознанија и нови предизвици.

Токму овој текст за некој од нас ќе претставува нова прилика за проширување на знаењето, додека за некој од нас ќе претставува уште една врата, низ која можеби ќе зачекориме, а всушност станува збор за онлајн тргувањето на светска берза.

Некому можеби ова ќе му звучи комплицирано, меѓутоа не морате да бидете финансиски експерт за да тргувате на светска берза. Таму веќе тргуваат милиони луѓе како што сте вие, секој ден. Потребна Ви е само интернет конекција и мобилен телефон или лаптоп.

Вестите од светот кој секојдневно ги читаме, како и конфликтот помеѓу понудата и побарувачката, влијаат врз движењето на цените на светска берза. Дали сте знаеле дека речиси секоја изјава на американскиот претседател Доналд Трамп влијае врз цената на доларот? Или дека терористичките напади влијаат врз глобалната цена на нафтата и златото? Знаете ли како реагира цената на акцијата на Apple, пред и после претставувањето на новиот модел на iPhone? Сите тие информации постојано создаваат нови прилики за тргување.

На светската берза можете да тргувате со:

• Акциите на најголемите светски компании: Google, Apple, Facebook, Microsoft...

• Криптовалути: Bitcoin, Ethereum, Litecoin...

• Добра: Злато, Нафта, Сребро, Пченица, Бакар, Кафе...

• Најпопуларните валутни парови: EUR/USD, GBP/USD...

• Светските берзански индекси : S&P 500, FTSE 100...

Она што е важно да се напомене како голема предност на онлајн тргувањето во однос на традиционалното тргување, е тоа што на Светската берза тргувате со Договори за разлики во цените (таканаречени CFD), односно не го поседувате физички производот со кој што тргувате, туку тргувате со неговата цена, што Ви овозможува да влезете во тргување кога цената расте, но исто така и кога цената опаѓа.

Со професионална поддршка и бесплатната книга „Како паметно да инвестирате“, која за сите читатели ја изготви брокерската компанија Fortrade, без никаков ризик и финансиски средства можете брзо да ги совладате основите на онлајн тргувањето. На 23 страни, илустрирани и прилагодени на секое ниво на знаење, ќе дознаетe:

• Кои се неопходните чекори пред самиот почеток на тргувањето

• Како да тргувате- Како да отворите куповна и/или продажна позиција

• Како да поставите граничник за посакуваниот потенцијален профит

• Како да се заштитите од непосакуваните загуби

• 7 правила на успешното тргување

Книгата подарок, од брокерската компанија Fortrade, може да ја преземете овде на бесплатниот линк.

Fortrade Ltd. е овластен и регулиран од страна на финансиското регулаторно тело(FCA), со заведен број на фирмата (FRN): 609970.

Договорите за разликата во цена (ЦФД) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни дека сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ниту трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Fortrade не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да произлезат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи според нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.Спонзорирани линкови

Маркетинг