Ова е најсексаплната фитнес инструкторка на светот: Денес сите се вртат по неа, а пред шест години таа била апсолутно поинаква жена!

Точка

13/11/2017

14:09

5.974

Големина на фонт

а а а

Физичкиот изглед и тоа како може да се промени, особено ако имате вистински добра желба за тоа!

Фитнес инструкторката Мелиса Алкантара е токму одличен пример за челична волја. Методот на нејзината трансформација бил токму вежбањето, а еве ги и нејзините резултати...

The biggest #transformation between these 2 photos is #nutrition it’s not a diet, it’s a complete change of lifestyle. I didn’t start off eating perfect, still not perfect. And it was a pain in the fucking ass trying to figure out what this ‘eating right’ shit was about. Can’t I just do cardio and be good?! NOPE, doesn’t work that way. I lift, I do cardio, I eat nutritious food, NUTRITION not empty bullshit calories. And sometimes I have my treat. We used to eat to stay alive, we used to move around, lift shit, throw shit, sweat and do it all over again. Now we sit all day, eat for taste and wonder why our backs hurt or why we have high cholesterol, heart disease and diabetes. Yes some of these things are hereditary but how do you think that came about? Years and years of your parents and their parents eating crap and not doing anything about it. Break the cycle, we have the internet now! People are slowly killing themselves. It’s a learning process, live a better life start now! Melissa’s 8 Week Body Sculptor : : : #transformationtuesday #fitness #fitmom #motivation #beautiful #love #healthy #health #fitfam #fitgirl #beforeandafter #fitspo #fitspiration #bodybuilding #weightlossjourney #weightloss #realtalk #fit #fitnessmotivation

A post shared by Melissa Alcantara (@fitgurlmel) on

Мелиса секако не ги крие своите стари фотографии, напротив. Таа сака да ги споделува и да се потсетува на нив, бидејќи токму тие најдобро ги отсликуваат размерите на нејзината трансформација.

Таа претходно имала очигледен вишок на килограми, а во меѓувреме станала и мајка, а потоа, чекор по чекор, го “градела” своето мускулесто тело.

И како што тоа вообичаено и се случува, после ваквите трансформации, нагло расте и самодовербата, но и желбата за нови, стилски промени на изгледот. Мелиса е личност којашто ги обожува визуелните експерименти.

Но е и некој којшто резултатите од својот труд умее да ги прикаже на сосема провокативен начин, потенцирајќи го сексапилот којшто кај “нејзиното ново тело” апсолутно доаѓа до израз.

А нејзина најголема поддршка во последните шест години биле сопругот и ќерката којашто била најблизок сведок на промените на изгледот на својата мајка.

Па, дали сте и вие подготвени за позитивни промени кога станува збор за вашиот изглед?Спонзорирани линкови

Маркетинг