Топ македонски машки модели

Fashionel.mk

12/07/2017

10:19

6.165

Големина на фонт

а а а

Здравото и негувано тело, е еден од основните предуслови за успешна кариера како модел.

Една од најзначајните професионални обврски на сите кои сериозно се занимаваат со оваа професија, е токму грижата за своето тело кое секогаш треба да биде во добра кондиција и во одлична форма.

„Специјална исхрана, квалитетно селектирани производи, ниско калорични оброци, кардио вежби и целосна нега на телото може да доведат до големи резултати", советува Алек од Моделс Ин, кој долги години е во оваа професија. 

Тој посочува дека покрај убавиот лик, исто толку значаен фактор за еден професионален модел е и негуваното и фит тело, а истото се однесува и на женските и на машките модели. 

Како пример тој ни посочува неколку атрактивни машки модели, чија матична агенција е „Моделс Ин", а кои исто така имаат потпишано договори и со интернационални агенции. 


Серџо Спасов - Фитнес Модел



Виктор Пецев - Фитнес Модел



Елтон Мисими - Интернационален Модел (Бест Модел 2017)



Елмедин Ајдари - Фитнес Модел



Павле Николовски - Интернационален Модел





Спонзорирани линкови

Маркетинг