Ова се финалистите на овогодишниот натпревар по фотографија на “Smithsonian Magazine”

Уредниците на магазинот “Smithsonian” ги објавија 60-те финалисти за 17-тиот по ред годишен натпревар по фотографија. Оваа година на натпреварот учествувале над 36.000 фотографии од 145 земји и територии на светот – погледнете дел од фотографиите.