Јапонски артист ги претвора “најнесреќните” моменти на Том и Џери во скулптури, а резултатот е урнебесен

Добро познатите трагикомични моменти од анимираната серија Том и Џери биле инспирација за јапонскиот уметник Таку Иноуе да ја трансформира лошата среќа на мачорот и глувчето во разиграни мали скулптури, опфаќајќи ги сите смешни ситуации во кои се нашле легендарните анимирани ликови.