Фотографии на деценијата: Ова се настаните кои се случија од 2010 до 2019 година

Последниве 10 години изобилуваа со настани од секаков карактер, почнувајќи од ерупцијата на вулканот Ејафјалајокул на Исланд и излевањето на нафтата на “Deepwater Horizon”, преку насилното издигнување на Исламската држава и бегалската криза во Европа па сè до претседателските избори во САД во 2016 година, првите фотографии од Плутон, движењето “Me Too”, истрагата за импичментот на Трамп и многу друго. Погледнете ги фотографиите кои ја одбележаа оваа деценија.